VIBER (096) 656-33-88         Електронна пошта: office@electronik.kiev.ua

int (35)

Лідери продажів сьогоднішнього дня!

DS Electronics (Україна)
2062 грн



ЦІНИ НА САЙТІ АКТУАЛЬНІ НА 19.03.2024

Які купити розетки та перемикачі

Від того, які Ви розетки та вимикачі вибрали для монтажу у своєму приміщенні (будь то квартира, офіс або заміський будинок) залежатиме не тільки зовнішній вигляд, але й пожежна безпека всієї проводки. Саме тому в цій статті ми розглянемо, які краще купити розетки та перемикачі.

Вибираємо розетки та перемикачі по виробнику

Коли Ви або хтось інший не знайомий з основними правилами, які необхідно дотримуватися під час покупки розеток та перемикачів, то, як правило, стикаєшся з проблемою швидких та постійних поломок. Це все трапляється через те, що не всі ми розуміємося на сучасних брендах, що продається електрофурнітури. Саме тому, слід знати, які виробники вважаються найкращими на сьогоднішній день (всі бренди розеток та вимикачів Ви можете купити у нашому інтернет магазині).

До кращих вимикачів та розеток можна віднести електрофурнітуру від Legrand, Schneider, Viko, та ін. Це відомі світові провідні виробники. Дана продукція може відноситися до досить високого цінового сегменту, проте дана покупка буде повністю виправдана (і окуплена) за рахунок кращих матеріалів виготовлення, збирання та, звичайно, дизайну. Дуже важлива перевага: довговічність. Наприклад, виробник Schneider Electric випускає ринку моделі розеток із заземленням, і навіть захисними шторками. А ось електрофурнітура від Legrand виконана із самозагасного матеріалу.

Серед середнього цінового класу можна виділити ABB та Bylectrica. У моделях даних виробників також є непогані розетки та перемикачі. За ціною вони коштують трохи нижче і дизайн їх набагато простіше, та й якість матеріалів бажає кращого, проте при обмеженому бюджеті можна звернути на вищезгадані бренди свою увагу. Так, як ABB та Bylectrica вважаються найкращими лідерами середнього рівня. Крім того, незважаючи на всі недоліки, вся електрофурнітура створена відповідно до суворих норм безпеки.

Трохи про розетки - види, конструкція

Розетки – невід'ємна складова будь-якого приміщення. Через неї запитують усі електроприлади в будинку, офісі, квартирі. На сьогоднішній день, на ринку електрофурнітури існує велика кількість розеток різних типів та видів для різних мереж (телефон, інтернет, струм, кабельне телебачення та ін.). Крім того, сучасні розетки оснащують таймерами відключення та дистанційним керуванням.

Про конструкцію розеток: на керамічній або пластиковій основі розетки розміщуються контакти для вилки та клеми, які дають можливість приєднатися до електричної або іншої мережі.

Важливі показники, на які потрібно звертати увагу, вибираючи розетки

  1. Розетка із заземлюючим контактом - вона потрібна тільки в тому випадку, коли в приміщенні є провідник, що заземлює. Якщо така відсутня, то розетку можна вибирати без додаткового заземлюючого контакту.
  2. Залежно від побутових електроприладів (праска, чайник, пральна машинка або ін.), які Ви збираєтеся підключати до розетки, необхідно вибирати й робочі номінальні характеристики розетки.
  3. Штепсельні рознімання розеток повинні бути з пружинами, саме такі забезпечують кращий контакт при включенні вилки побутових електроприладів.
  4. Корпус розетки повинен бути найвищим ступенем захисту. Дивись малюнок нижче.

Типи вхідних контактів бувають таких типів, як:

  • без гвинтові (провід стискають пружні самозатискні клеми);
  • гвинтові (провід затискається за допомогою гвинта між двома пластинками).

На вигляд бувають:

  • розетки, що вбудовуються. Даний вид розеток зверху має декоративну пластикову панель, яка буває в різних дизайнерських стилях (за кольором, формою);
  • розетки зовнішні. Такі розетки кріпляться на стіну, а корпус закриває металеву основу.

Розетки можуть бути з двома і навіть п'ятьма контактними отворами. Все залежить від їхнього виду. Однак, часто ми в приміщеннях використовуємо розетки на два або три контакти. Досить часто, стали також використовуватися розетки з вимикачем та зі шторками. Це все залежить від призначення та місця розміщення їх.

Поговоримо про вимикачі – про їхні види та типи

Клавішні та кнопкові вимикачі, диммери, вимикачі зі шнурком та з ключем - картою, вимикачі з підсвічуванням та здавачом руху – ось весь асортимент, який на сьогоднішній день пропонують виробники нам – користувачам. Звичайно, найпоширеніший вид - це клавішні вимикачі. Вони бувають як одноклавішні, так і двох, трьох, і навіть чотириклавішні. Вибір за кількістю клавіш перемикачів залежить безпосередньо від кількості точок світла, що підключаються. Так, якщо у Вас у кімнаті потрібно керувати декількома, наприклад, двома точками світла (люстра та настінний світильник), то Вам потрібен двоклавішний вимикач.

Наступний вид вимикача, про який потрібно поговорити, – це диммер. За допомогою диммера Ви можете регулювати інтенсивність світла, а також плавно вимикати освітлення. Таке пристосування дуже доречне, наприклад, у дитячих кімнатах.

Увага: технічні показники розеток чи вимикачів насамперед! Колір, стиль, дизайн, ціна на другому місці. Коли йдеться про електрику – безпека понад усе!

Відмінних та безпечних покупок з інтернет магазином «Електронік»!

Про нас

   Інтернет-магазин «Електронік» - це місце, де кожен українець зможе вибрати та купити якісні електротовари недорого з доставкою по всій Україні.

Електротовари шукають скрізь, а купують у нас!

 

Контакти

Україна, Київ, Софіївська Борщагівка

ЖК «Львівський Маєток»

вул. Райдужна 147

(096) 656-33-88

(095) 656-33-88

(063) 656-33-88