VIBER (096) 656-33-88         Електронна пошта: office@electronik.kiev.ua

int (35)

Лідери продажів сьогоднішнього дня!

DS Electronics (Україна)
3497.81 грн
Запорізький завод кольорових металів
17.16 грн



ЦІНИ НА САЙТІ АКТУАЛЬНІ НА 28.03.2024

   Пам'ятається, ще за часів Спілки вибору вимикачів практично не було. Хоча, звичайно, до їхньої якості жодних претензій не можна висунути. На сьогоднішній день справа зовсім по-іншому асортимент просто колосальний. При цьому, як по дизайну, фірмам-виробникам, так і по функціональності. Саме про функціональність йтиметься у цій статті. Загалом, у випадку, якщо Вам необхідно купити вимикачі для квартири, будинку або офісу, для правильного вибору необхідно трохи розібратися з їх можливостями. Говорячи глобально, всі вимикачі можна поділити на три види, а саме:

  • звичайні,
  • прохідні,
  • перехресні або інакше сказано проміжні.

На перший погляд відрізнити їх просто неможливо, проте функціональність цих вимикачів сильно відрізняється.

Звичайні вимикачі

   Зі звичайними вимикачами знайомий кожен з нас. І ні для кого не секрет, що вони бувають, як одно- і дво-, так і триклавішні. Звичайно, зустрічаються і звичайні вимикачі, у яких кількість клавіш більше, але це як виняток, ніж правило. Що ж ховається за кількістю кнопок? А річ у тому, що кожна окрема клавіша служить вимикачем однієї електричної точки. Наприклад, у Вас у квартирі висить одна люстра з трьома і більше лампочками, і Ви бажаєте, щоб була можливість їх включати посекційно. Саме в такому випадку необхідно купити звичайний вимикач із такою кількістю клавіш, на скільки Ви бажаєте розбити секції освітлення. Також можна запропонувати такий приклад: освітлення в приватному будинку, коли необхідно зробити з однієї точки можливість включати світло в коридорі, на вулиці, та в гаражі. У такому випадку також підійде звичайний треклавішний вимикач. В принципі, на сьогоднішній день, у продажу є спеціальний рамки, завдяки якому Ви без зусиль зможете об'єднати практично будь-яку кількість одноклавішних вимикачів. Але для кожного вимикача необхідно монтувати електричну коробку. А це, погодьтеся, зовсім не зручно.

   Що стосується управління звичайними вимикачами, так воно відбувається від однієї точки включення або вимкнення джерела світла. Як видно на схемі, то звичайний вимикач служить простим замикає фази або навпаки просто розриває її. Цей варіант найпростіший і найпоширеніший.

Прохідні перемикачі

   Наступним типом функціональності йде прохідний вимикач. По суті, якщо правильно його називати, так він не вимикач, а швидше за все перемикач. Так, як він не тільки служить як вимикач світла, але ще можете перемикати його. Купити прохідний вимикач необхідно у тому випадку, якщо Вам необхідно мати керування над двома точками. Наприклад, у Вас у приміщенні довгий коридор, і у двох його кінцях Ви бажаєте керувати світлом однієї люстри. Також, прохідний вимикач, на сьогоднішній день, стали ставити у спальнях при вході та біля ліжка. Це роблять для комфорту, щоб була можливість при вході, наприклад, включати світло в спальні, а вже лежачи на ліжку його вимикати. Погодьтеся досить зручно. Що стосується класифікації, то прохідні вимикачі мають таку ж, як і у звичайних одно-, дво-, треклавішні. Внизу Ви можете ознайомитись зі схемою підключення прохідних вимикачів.

Перехресні перемикачі

   Останнім видом перемикача є перехресний або як його ще називають проміжним. Дані вимикачі зможуть дати можливість керувати світлом із трьох і більше точок. Наприклад, візьмемо ту ж спальню, але біля ліжка зробимо жоден вимикач, а два з обох боків. Таким чином, ми робимо керування однією точкою світла трьома вимикачами.

Ця можливість здійснюється завдяки конструктивній особливості перехресних вимикачів, а саме наявність 5 клем підключень, з яких:

  • 2 зв'язуються з першим перемикачем,
  • 2 зв'язуються з другим,
  • а п'ята дозволяє управляти з трьох місць, так би мовити, вона є транзитом.

Якщо необхідно в квартирі організувати управління точкою світла з чотирьох місць, тоді в такому випадку необхідно встановлювати два перехресні вимикачі. У низу на схемі Ви можете ознайомитись із роботою перехресного вимикача.

Про нас

   Інтернет-магазин «Електронік» - це місце, де кожен українець зможе вибрати та купити якісні електротовари недорого з доставкою по всій Україні.

Електротовари шукають скрізь, а купують у нас!

 

Контакти

Україна, Київ, Софіївська Борщагівка

ЖК «Львівський Маєток»

вул. Райдужна 147

(096) 656-33-88

(095) 656-33-88

(063) 656-33-88